Coachend leiderschap voor zelfsturende teams

Bedrijfstraining

U gaat uw team of afdeling meer zelfstandig en oplossingsgericht maken, want dat is coachend leiderschap! In deze snel veranderende markt is dat steeds meer nodig. Je kunt al deze invloeden anders allemaal niet meer alleen bijbenen. Via het coachend leiderschap krijgt u ook meer tijd om andere belangrijke zaken, die nu blijven liggen, af te handelen. Daarbij zullen uw medewerkers meer gemotiveerd en betrokken raken bij het werk. Coachend Leiderschap stimuleert zelfsturende teams in hun ontwikkeling door continu de oplossing uit het team of medewerker te halen. Dat is niet altijd even makkelijk als ze gewend zijn om hun verantwoordelijkheid op u af te schuiven. In de training Coachend Leiderschap leert u die cultuur stap voor stap om te buigen.

Na de training Coachend Leiderschap:
  • Kent u uw stijl als coachend leider en heeft u hier een visie op
  • U weet de wat een zelfsturende/zelforganiserende organisatie is en kan daar op een professionele manier leiding aan geven.
  • Geeft u coachend leiding, waarbij u uw medewerkers stimuleert om de eigen ambities en kwaliteiten te verbinden met die van de afdeling en organisatie
  • Stelt u samen met uw medewerkers zowel de inhoudelijke- als ontwikkelresultaten vast en zorgt u ervoor dat uw medewerkers zich als eigenaar gedragen voor het volgen en toetsen ervan
  • Faciliteert u medewerkers bij hun ontwikkeling naar zelfsturing om het beste uit zichzelf te halen om de afdelingsresultaten te realiseren
  • Werkt u met een coachingmethodiek, waarbij u aandacht geeft, onderzoekt, confronteert en door pakt
  • Heeft u meer tijd voor andere belangrijke werkzaamheden die nu blijven liggen.
Voor wie?

Leidinggevenden die zich verder willen bekwamen in het op een coachende manier begeleiden van medewerkers die in een zelfsturende/zelforganiserende organisatie werken.

Waar?

Deze training wordt bedrijfsintern verzorgd en aangepast op uw bedrijfssituatie. Hij kan ook individueel gegeven worden.

Duur

Afhankelijk van de kennis van de deelnemers wordt de duur samengesteld. Gemiddeld genomen duurt de cursus 10 dagdelen. Ook kan er een individueel traject worden opgestart.