's-Hertogenbosch

Bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch hebben we met succes teambuildingsdagen georganiseerd. Vertrouwen, hulp aan elkaar vragen en feedback geven was moeilijk in een voortdurend veranderende werkomgeving. Om elkaar te leren vertrouwen hebben we een buitenactiviteit georganiseerd waarbij ze volledig van elkaar afhankelijk waren. We hebben gekeken welke identiteit de afdeling had en welke gewenst was. Daarna hebben we dit uitgewerkt tot aan het gedragsniveau. Er werd ze een spiegel voorgehouden met tegenstrijdige belangen en hoe ze hiermee nieuwe oplossingen konden zoeken. Daardoor konden we afspraken maken en zaken verduidelijken die op dat moment nog niet goed gingen.

Dit heeft geresulteerd in betere communicatie tussen de ambtenaren en dat een ieder intrinsiek gemotiveerd is om voor de nieuwe gezamenlijke doelen te gaan. Hierbij hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de kracht, kennis en vaardigheden van het team. Want zij zijn de echte experts.

Daarnaast verzorgt Business-update persoonlijke carrière-coachingstrajecten voor medewerkers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Communicatie, persoonlijk Leiderschap en Management vraagstukken staan hierin vaak  centraal.