Kinderen aan het stierenvechten

Afgelopen vakantie kwamen mijn vrouw en ik dit tafereel tegen tijdens onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Spelende kinderen, wat is er mooier! Niets toch? Toch was hier iets meer aan de hand. Speels leren ze hier namelijk wat stierenvechten is. Of dat dit goed of slecht is, daar wil ik niet verder op ingaan maar de kinderen en de ouders vinden dit de normaalste zaak van de wereld. Een cultureel aspect wat generatie na generatie wordt doorgegeven. Het leeft zo in Spanje dat in ieder dorp, ieder jaar, wel een arena voor stierenvechten wordt gebouwd. Tenminste, waar wij de Camino in Baskenland aan het lopen waren. Ook wij hebben tradities en gewoontes die van kinds af aan met de paplepel worden ingegoten. Denk maar aan het sinterklaasfeest en carnaval. Ook bedrijven en instellingen hebben vaak gewoontes en gedragingen die al van het prille begin aanwezig zijn. Deze worden overgedragen van werknemer naar werknemer.

Ik was pas geleden bij een bedrijf en toen hoorde ik een medewerker tegen een stagiaire zeggen: Nee knul zo doen we dat nu eenmaal, we doen het al jaren zo en dat bevalt ons prima! Dus de stagiaire verwierp zijn verfrissende idee en gaat het op de oude manier doen. Hij past zich aan want hij wil geen problemen krijgen. En wie is hij om zo’n ervaren medewerker tegen te spreken? Ook hij gaat hetzelfde oude spoor in en dat is jammer! Die stagiaire heeft een frisse blik en het is altijd goed om dat in overweging te nemen. Zoals wij een frisse blik in het buitenland hebben en buitenlanders een frisse blik op onze cultuur hebben. Daar kun je je voordeel mee doen en een stap verder mee komen.

Over een oud spoor gesproken. Wist je dat de spoorbreedte van de treinrails teruggaat naar de wielbreedte van de paardenkarren die door de legioenen uit de romeinse tijd werden gebruikt? Die is 4 voet en 8 ½ duim. Met deze maat kunnen namelijk twee paarden een kar goed trekken maar wordt voorkomen dat de wielen in hetzelfde spoor van de paarden loopt. Wat oncomfortabele hobbelig zou zijn. In ons metrisch stelsel is dat 1435mm. Niet echt een effectieve maat. Deze maat is nog steeds in 2/3 van ons wereldwijd spoornetwerk van toepassing. Zo lang kunnen oude patronen vastgeroest zitten. Het wordt van generatie op generatie overgenomen. Van Romeins legioenkarren naar kolenwagen naar de tram en toen naar de trein!

Maar ja, heeft jouw bedrijf ook patronen en/of gedragingen die niet meer effectief zijn? Vast wel maar de vraag is of dat je ze zelf nog ziet.  Wij van Business Update zijn gespecialiseerd om die patronen zichtbaar te maken. Na een grondige analyse houden wij het bedrijf een spiegel voor en coachen en trainen het naar de volgende fase. Dit doen we met de medewerkers en het MT samen. Wij geloven er namelijk in dat mensen best willen veranderen maar niet veranderd willen worden. De beste ideeën worden door de medewerkers zelf gemaakt, want zij hebben verstand van het bedrijf en de branch. We maken samen met u en de medewerkers het bedrijf slagvaardiger, effectiever en winstgevender! Maar ook de werktevredenheid en klantgerichtheid zal stijgen. En wees nu eens eerlijk, elk bedrijf moet innoveren, ook dat van jou! Want stilstand betekent achterstand. Zeker in de turbulente omgeving waarin we nu in leven is aanpassingsvermogen en proactief gedrag van cruciaal belang. Voor nu en in de toekomst.

Is je interesse gewekt voor wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.