Zelfsturende teams samenstellen

Workshop

Een goede voorbereiding kan een hoop ellende voorkomen. Dat geldt zeker voor teamsamenstellingen in een zelfsturende/organiserende organisatie. Een veel gemaakte fout is dat werknemers dat zonder voorbereiding gaan doen. Zet de mensen bij elkaar en laat het maar gebeuren is vaak het motto. Mensen kijken of de vakgebieden goed verdeeld zijn maar ook vooral naar collega’s die ze aardig vinden, macht hebben, of waar ze vooral leuk werk hebben. Het algemeen belang van een team wordt vaak onderbelicht. Dat kan op allerlei manieren nadelige gevolgen hebben. Karakters kunnen gaan botsen, teams worden zo hecht dat ze niemand nieuw accepteren. Sommige karaktertrekken worden gemist zodat bijvoorbeeld de creativiteit of kwaliteit laag is. Natuurlijk moet je de medewerkers zelf de teams laten samenstellen maar geef ze dan wel de juiste input.

Deze workshop begint met een persoonlijkheidstest. Deze test gebruiken we later om een goed beeld te krijgen hoe de teams zijn samengesteld en waar eventueel aanpassingen moeten worden gedaan. Samen met de teamdoelen, de competenties en de persoonlijkheidstrekken kunnen de medewerkers nu de best mogelijke teams samenstellen. De veranderingen in teams kunnen meteen online bekeken worden zodat het beste resultaat bereikt kan worden en dat iedereen in zijn kracht staat.

Natuurlijk bestaat er geen ideaal team maar met deze methode worden de zwakke en sterke punten duidelijk zichtbaar gemaakt en kan daar in de toekomst rekening mee gehouden worden.